X

Landen - Trois-Ponts - Landen 25/05/2019

Info Inschrijven

Zaterdag 25 mei trekken we tijdens de zevende cyclo van de Proximus Cycling Challenge door Haspengouw en verkennen we de provincie Luik tijdens Landen - Trois-Ponts - Landen. De Proximus Cycling Challenge laat je kennismaken met minder bekende fietsregio's in het land en daar is het parcours van Landen - Trois-Ponts - Landen er zeker één van. De unieke combinatie van het glooiende Haspengouw en de prachtige Ardennen maakt dat veel deelnemers hier elk jaar opnieuw graag meefietsen!

Je hebt keuze uit 4 afstanden: 60 - 110 - 160 - 220 km.

Parcours Praktische info

Parcours

De kasseien laten we voor wat ze zijn, de kronkelende Vlaamse weggetjes evenzeer. Op zaterdag 25 mei nemen we jullie mee naar een stukje ongerepte natuur in het oosten van het land. Vanuit Landen doorkruisen we Haspengouw, dat bol staat van de mooie boomgaarden door de gekende fruitteelt en waar je fiets geen meter vlak bolt. Rijd al golvend mee door de Maasvallei richting Luik, waar het klimmen steeds intenser wordt en de natuur ruwer. Met de langere afstanden gaan we helemaal tot aan de poort van de Ardennen in Hamoir. Deze cyclo heeft alles voor de natuurliefhebber die onderweg z'n energiepeil voelt stijgen bij ieder panoramisch uitzicht op z'n pad. En zo zijn er heel wat tussen Landen en Trois-Ponts, net ten zuiden van Coo en z'n watervallen!

Wat er onderweg te zien valt? Heel veel, een voorsmaakje hieronder!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 60 km - Haneffe (320 hoogtemeters)
 • 110 km - Rotheux (886 hoogtemeters)
 • 160 km - Hamoir (1637 hoogtemeter)
 • 220 km - Trois Ponts (2649 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Haspengouw & de Maas

1. Haspengouw & de Maas

Een heerlijke fietsregio die we maar zelden bezoeken, maar dat bezoekje zeker waard is. De kortste afstand doorkruist een stukje van deze zuid-Limburgse streek die bekend staat om z'n fruitteelt. Het groene en glooiende landschap is ideaal voor een familietocht. Laat je voor de langere afstanden door de Maas naar de provincie Luik begeleiden en kom met eigen ogen zien hoe de natuur geleidelijkaan verandert!

(alle afstanden)

Parcours Condroz

2. Condroz

Vanaf het moment dat je Nandrin bereikt, aan de overkant van de Maas, zijn we in de Condroz aangekomen. Geniet van de vergezichten in de overgang tussen Haspengouw en de Ardennen. Van hieruit zakken we met de langste afstanden nog een tikkeltje dieper naar het zuiden van de provincie Luik en kloppen we in Hamoir op de deur van de Ardennen.

(160 - 220 km)

Parcours Côte de Rotheux

3. Côte de Rotheux

Bij het buitenrijden van de Condroz wacht nog een hindernis alvorens we de Maas weer oversteken: de Côte de Rotheux. Dankzij z'n geleidelijke stijging in een bijzonder groene omgeving voelt iedere wielertoerist zich hier als een vis in het water!

(110 - 160 - 220 km)

Parcours Les 36 Tournants

4. Les 36 Tournants

In golvende streken, waar we bergop rijden, moeten we onvermijdelijk ook weer naar beneden. En dat doen we in Engis op verbluffende wijze. We verlaten de Condroz met een prachtige afdaling van Les 36 Tournants en duiken zo weer richting de Maasvallei. Nadat we de Maas opnieuw hebben overgestoken sturen we jullie in de richting van Les Cahottes.

(110 - 160 - 220 km)

Parcours Les Cahottes

5. Les Cahottes

Tijdens deze beklimming in Flémalle, vlakbij de luchthaven van Luik, waan je je op een echte col. De kronkelende haarspeldbochten brengen je uiteindelijk naar de top van deze 2 km lange helling en laten je daar genieten van een heerlijk panorama over de Maas.

(110 - 160 - 220 km)

Parcours Helling van Lorcé

6. Helling van Lorcé

Voor zij die de langste afstand aandurven hebben we nog een topper van een beklimming in petto. In Stoumont wacht de Côte de Lorcé: meer dan 3 km klimmen aan gemiddeld 5,6% met een maximaal stijgingspercentage van 12%. Je zal hier misschien eens vloeken op het parcours, maar vergeet de adembenemende vergezichten en de uitzonderlijke stilte van de natuur niet. Geniet!

(220 km)

Meer info

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Uitgebreide bevoorrading* met aan elke controlepost o.a. Aptonia sportdrank, Meli honingwafels en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Parcourssticker met info over hellingen, kasseistroken, bevoorradingen,...
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Koffie bij de start
 • Massage bij aankomst

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

EMI 22
Hannuitsesteenweg
3400 Landen

 • 220 km : tussen 06:30 - 08:00
 • 160 km : tussen 07:30 - 09:00
 • 110 km : tussen 07:30 - 10:00
 • 60 km : tussen 08:30 - 11:00

Officiële sluiting finish om 18u00.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride-balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 220 km: 5 bevoorradingsposten
 • 160 km: 3 bevoorradingsposten
 • 110 km: 2 bevoorradingsposten
 • 60 km: 1 bevoorradingspost

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot op de startsite.

Download het parkingplan

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via volgende toeristische dienst:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Landen - Trois-Ponts - Landen! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Landen - Trois-Ponts - Landen.

Scan & Ride

Tarieven* 60 km 110 km 160 km 220 km
De Ontsnapping (tot 13/05) €8 €13 €13 €13
Het Peloton(na 13/05) €11 €16 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

*Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Online inschrijven is niet nodig.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement. Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 25 mei vanaf 6u30 je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies.

Bekijk hier het deelnamepakket

Daginschrijvingen

Tarieven* 60 km 110 km 160 km 220 km
Zaterdag 25 mei 2019 €11** €16 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Peloton Cycling Team & Cycling Vlaanderen genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid? Klik hier.

** Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Online inschrijven is niet nodig.

Groepsinschrijving (tot en met 13/05)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & Pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton