X

Landen - Trois-Ponts - Landen 11/06/2022

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Landen – Trois-Ponts – Landen! Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van Landen – Trois-Ponts – Landen

Landen – Trois-Ponts – Landen

Zaterdag 11 juni staat één van de oudste toertochten van het land op het programma dat voor de 51ste maal plaatsvindt. Tijdens het prachtige Landen – Trois-Ponts - Landen trek je door de glooiende fruit- en bloesemstreek in Haspengouw richting het stevigere werk in de Ardennen in de provincie Luik. Deze echte klassieker voor wielertoeristen gidst je doorheen een schitterend decor vol prachtige vergezichten. Je hebt keuze uit 4 afstanden: 60, 107, 159 en 215 km.

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Klaar om ondergedompeld te worden in een prachtige omgeving vol ongerepte natuur? De 51ste editie van Landen – Trois-Ponts – Landen neemt je traditiegetrouw mee prachtige plekjes en verborgen parels in het zuid-oosten van het land. Vanuit Landen, dat net op de grens ligt tussen Vlaams-Brabant en Limburg, doorkruis je de mooie boomgaarden van de glooiende fruit- en bloesemstreek in Haspengouw en zet je koers richting de Ardennen.

Kies je voor de kortste afstand van 60 km? Dan blijf je gespaard van het echte klimwerk en blijf je ten noorden van de Maas. Met de langere afstanden steek je de Maas over en mag je je klaarmaken om enkele pittige Ardennen hellingen te trotseren. De gekende hellingen uit de klassiekers laten we links liggen, voor deze toertocht zoeken we enkele onbekende pareltjes uit die meteen jouw hart zullen veroveren. Landen – Trois-Ponts – Landen is daarnaast ook de ideale voorbereiding voor diegene die hogere oorden opzoeken in de zomer. De haarspeldbochten zullen meer dan eens doen denken aan het echte klimwerk in de bergen. Benieuwd naar wat er te zien valt tussen Landen en Trois-Ponts? Een voorsmaakje hieronder!

Route You

Er is keuze uit 4 afstanden:

 • 60 km (305 hoogtemeters)
 • 107 km (944 hoogtemeters)
 • 159 km (1767 hoogtemeters)
 • 215 km (2801 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Hieronder kan je alvast in de sfeer van Landen – Trois-Ponts – Landen komen.

Parcours Haspengouw & de Maas

1. Haspengouw & de Maas

Een heerlijke fietsregio die we maar zelden bezoeken, maar dat bezoekje zeker waard is. De kortste afstand doorkruist een stukje van deze zuid-Limburgse streek die bekend staat om z’n fruitteelt. Het groene en glooiende landschap doet je volledig tot rust komen. Steek voor de langere afstanden de Maas over richting de provincie Luik en kom met eigen ogen zien hoe de natuur geleidelijkaan verandert!

(alle afstanden)

Parcours Condroz

2. Condroz

Vanaf het moment dat je Nandrin bereikt, aan de overkant van de Maas, zijn we in de Condroz aangekomen. Geniet van de vergezichten in de overgang tussen Haspengouw en de Ardennen. Van hieruit zakken we met de langste afstanden nog een tikkeltje dieper naar het zuiden van de provincie Luik en kloppen we in Hamoir op de deur van de Ardennen.

(159 - 215 km)

Parcours Côte de Rotheux

3. Côte de Rotheux

Bij het buitenrijden van de Condroz wacht nog een hindernis alvorens we de Maas weer oversteken: de Côte de Rotheux. Dankzij z’n geleidelijke stijging in een bijzonder groene omgeving voelt iedere wielertoerist zich hier als een vis in het water!

(107 – 159 – 215 km)

Parcours Les 36 Tournants

4. Les 36 Tournants

In golvende streken, waar we bergop rijden, moeten we onvermijdelijk ook weer naar beneden. En dat doen we in Engis op verbluffende wijze. We verlaten de Condroz met een prachtige afdaling van Les 36 Tournants en duiken zo weer richting de Maasvallei. Nadat we de Maas opnieuw hebben overgestoken sturen we jullie in de richting van Les Cahottes.

(107 – 159 – 215 km)

Parcours Les Cahottes

5. Les Cahottes

Tijdens deze beklimming in Flémalle, vlakbij de luchthaven van Luik, waan je je op een echte col. De kronkelende haarspeldbochten brengen je uiteindelijk naar de top van deze 2 km lange helling en laten je daar genieten van een heerlijk panorama over de Maas.

(107 – 159 – 215 km)

Helling van Lorcé

6. Helling van Lorcé

Voor zij die de langste afstand aandurven hebben we nog een topper van een beklimming in petto. In Stoumont wacht de Côte de Lorcé: meer dan 3 km klimmen aan gemiddeld 5,6% met een maximaal stijgingspercentage van 12%. Je zal hier misschien eens vloeken op het parcours, maar vergeet de adembenemende vergezichten en de uitzonderlijke stilte van de natuur niet. Geniet!

(215 km)

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Foto Ardennes Etape

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-PC2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & Pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton