X

Landen - Trois-Ponts - Landen 11/06/2022

Schrijf je in! Info

Landen – Trois-Ponts – Landen

Zaterdag 11 juni staat één van de oudste toertochten van het land op het programma dat voor de 51ste maal plaatsvindt. Tijdens het prachtige Landen – Trois-Ponts - Landen trek je door de glooiende fruit- en bloesemstreek in Haspengouw richting het stevigere werk in de Ardennen in de provincie Luik. Deze echte klassieker voor wielertoeristen gidst je doorheen een schitterend decor vol prachtige vergezichten. Je hebt keuze uit 4 afstanden: 60, 107, 159 en 215 km.

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Klaar om ondergedompeld te worden in een prachtige omgeving vol ongerepte natuur? De 51ste editie van Landen – Trois-Ponts – Landen neemt je traditiegetrouw mee prachtige plekjes en verborgen parels in het zuid-oosten van het land. Vanuit Landen, dat net op de grens ligt tussen Vlaams-Brabant en Limburg, doorkruis je de mooie boomgaarden van de glooiende fruit- en bloesemstreek in Haspengouw en zet je koers richting de Ardennen.

Kies je voor de kortste afstand van 60 km? Dan blijf je gespaard van het echte klimwerk en blijf je ten noorden van de Maas. Met de langere afstanden steek je de Maas over en mag je je klaarmaken om enkele pittige Ardennen hellingen te trotseren. De gekende hellingen uit de klassiekers laten we links liggen, voor deze toertocht zoeken we enkele onbekende pareltjes uit die meteen jouw hart zullen veroveren. Landen – Trois-Ponts – Landen is daarnaast ook de ideale voorbereiding voor diegene die hogere oorden opzoeken in de zomer. De haarspeldbochten zullen meer dan eens doen denken aan het echte klimwerk in de bergen. Benieuwd naar wat er te zien valt tussen Landen en Trois-Ponts? Een voorsmaakje hieronder!

Er is keuze uit 4 afstanden:

 • 60 km (305 hoogtemeters)
 • 107 km (944 hoogtemeters)
 • 159 km (1767 hoogtemeters)
 • 215 km (2801 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Hieronder kan je alvast in de sfeer van Landen – Trois-Ponts – Landen komen.

Parcours Haspengouw & de Maas

1. Haspengouw & de Maas

Een heerlijke fietsregio die we maar zelden bezoeken, maar dat bezoekje zeker waard is. De kortste afstand doorkruist een stukje van deze zuid-Limburgse streek die bekend staat om z’n fruitteelt. Het groene en glooiende landschap doet je volledig tot rust komen. Steek voor de langere afstanden de Maas over richting de provincie Luik en kom met eigen ogen zien hoe de natuur geleidelijkaan verandert!

(alle afstanden)

Parcours Condroz

2. Condroz

Vanaf het moment dat je Nandrin bereikt, aan de overkant van de Maas, zijn we in de Condroz aangekomen. Geniet van de vergezichten in de overgang tussen Haspengouw en de Ardennen. Van hieruit zakken we met de langste afstanden nog een tikkeltje dieper naar het zuiden van de provincie Luik en kloppen we in Hamoir op de deur van de Ardennen.

(159 - 215 km)

Parcours Côte de Rotheux

3. Côte de Rotheux

Bij het buitenrijden van de Condroz wacht nog een hindernis alvorens we de Maas weer oversteken: de Côte de Rotheux. Dankzij z’n geleidelijke stijging in een bijzonder groene omgeving voelt iedere wielertoerist zich hier als een vis in het water!

(107 – 159 – 215 km)

Parcours Les 36 Tournants

4. Les 36 Tournants

In golvende streken, waar we bergop rijden, moeten we onvermijdelijk ook weer naar beneden. En dat doen we in Engis op verbluffende wijze. We verlaten de Condroz met een prachtige afdaling van Les 36 Tournants en duiken zo weer richting de Maasvallei. Nadat we de Maas opnieuw hebben overgestoken sturen we jullie in de richting van Les Cahottes.

(107 – 159 – 215 km)

Parcours Les Cahottes

5. Les Cahottes

Tijdens deze beklimming in Flémalle, vlakbij de luchthaven van Luik, waan je je op een echte col. De kronkelende haarspeldbochten brengen je uiteindelijk naar de top van deze 2 km lange helling en laten je daar genieten van een heerlijk panorama over de Maas.

(107 – 159 – 215 km)

Helling van Lorcé

6. Helling van Lorcé

Voor zij die de langste afstand aandurven hebben we nog een topper van een beklimming in petto. In Stoumont wacht de Côte de Lorcé: meer dan 3 km klimmen aan gemiddeld 5,6% met een maximaal stijgingspercentage van 12%. Je zal hier misschien eens vloeken op het parcours, maar vergeet de adembenemende vergezichten en de uitzonderlijke stilte van de natuur niet. Geniet!

(215 km)

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

Naast het prachtige parcours van deze klassieker Landen – Trois-Ponts – Landen, bieden we je ook een omvangrijk deelnamepakket aan:

 • Een uitgebreide bevoorrading met sportvoeding, koeken en fruit aan elke controlepost.*
 • Koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service op iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot op de site.

Meer info volgt binnenkort.

Programma & locatie

Start/finishlocatie

EMI 22
Hannuitsesteenweg
3400 Landen

Starturen

 • 215 km: 06u30-08u00
 • 159 km: 07u30-09u00
 • 107 km: 07u30-10u00
 • 60 km: 08u30-11u00

Officiële sluiting finish om 18u00.

Bevoorrading

 • 215 km: 5 bevoorradingen
 • 159 km: 3 bevoorradingen
 • 107 km: 2 bevoorradingen
 • 60 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van jouw E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je niet meer van de fiets en verlies je geen tijd aan de start!

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech. Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de achterkant van je kaderplaatje. Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Kleedkamers & douches

Kleedkamers en douches worden aangeboden op voorwaarde dat het op het moment zelf toegelaten is volgens de geldende coronamaatregelen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:
Toerisme Luik - nl.liegetourisme.be
Toerisme Haspengouw – www.visitlimburg.be/nl/regio/haspengouw

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Inschrijven

Online voorinschrijvingen
(t.e.m. vrijdag 10 juni 23u59)

Inschrijven kan heel gemakkelijk online tot de dag voor het event. Bovendien kan je op die manier vlot de start nemen via onze scan & ride zone op vertoon van je online inschrijvingsbevestiging.

Afstanden 60 km 107 km 159 km 215 km
Early Bird
(tot en met 30/05)
€13 €15 €17 €19
Regular
(na 30/05)
€16 €18 €20 €22

Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje die voorzien is van een chip. Je kan je kaderplaatje bij aankomst terug omruilen voor de waarborg of inwisselen voor een leuke t-shirt!

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement. Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 11 juni vanaf 6u30 je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies.

Bekijk hier het deelnamepakket

Groepsinschrijving
(t.e.m. 30 mei – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met 30 mei.

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de helpdesk en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Zijn er minder dan 10 deelnemers dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.a. worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil. -
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is moet de groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep afgesloten is, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Landen – Trois-Ponts – Landen! Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van Landen – Trois-Ponts – Landen

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Foto Ardennes Etape

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-PC2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 24 mei 2022 contact op met info@golazo.com.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 24 mei 2022 contact opnemen met info@golazo.com Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & Pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton